Sociale Veiligheid

Van 11 tot en met 15 november 2024 zetten we tijdens de Week van de Werkstress ‘Sociale Veiligheid’ in de schijnwerpers voor heel werkend Nederland.

Sociale Veiligheid is dit jaar het hoofdthema van de Week van de Werkstress. Gimd is net als de afgelopen jaren, trotse partner. Laten we samen aan de slag gaan! Voor, tijdens en na de Week van de Werkstress willen we Nederland transformeren tot een land waar sociale veiligheid binnen elke organisatie vanzelfsprekend is. De werkvloer moet een plek zijn waar iedereen zich gehoord én gezien voelt. Een plek waar iedereen naar eigen kunnen en vermogen zijn bijdrage kan leveren. Naast sociale veiligheid staan er ook drie subthema’s voorop die alles te maken hebben met een sociaal veilige dan wel een onveilige werkomgeving: werkdruk, een inclusieve werkomgeving en persoonlijk leiderschap.

Volg Gimd op LinkedIn om voortdurend op de hoogte te zijn van onze activiteiten en artikelen.

Hoe ontspannen ben je na een werkdag?

Download

Werk jij in een inclusieve omgeving?

Download

Stress door werkdruk - toolkaart

Download

Week van de werkstress 2023 - inspiratiedocument

Download

Stresstest

Ervaar je een (te) hoge werkdruk? Doe de test om uit te vinden wat voor rol stress op dit moment in jouw leven speelt.

Terugkijken Webinar Werkstress & Verbinding op de werkvloer

Afgelopen jaar organiseerden we het webinar Werkstress & Verbinding op de werkvloer. Tijdens dit webinar gaven onze experts hun visie op werkstress. Er werden tips gedeeld om werkstress tegen te gaan door de kracht van verbinding. Werkstress kan voortkomen uit een gebrek aan verbinding op het werk. Bijvoorbeeld, een gebrek aan sociale steun, een gebrek aan communicatie of een ongezonde werkrelatie kan leiden tot gevoelens van isolatie, onzekerheid en verhoogde stress. Aan het woord zijn Gimd directeur Monique van Dongen – van Litsenburg, regiomanager Karina Geurts en trainer en coach Reja Reijngoud.

Het webinar kijk je hier terug: